Силен депутат от ГЕРБ си изпусна нервите и направи небмислено изявление,

...
Силен депутат от ГЕРБ си изпусна нервите и направи небмислено изявление,
Коментари Харесай

В село Мърчаево се заканиха на Любен Дилов заради тежка обида

Силен народен представител от ГЕРБ си изпусна нервите и направи небмислено изказване, за което към този момент съжалява.

„ Не съм казвал или пък помислял, че Мърчаево е смут, а че и тим с сходно име не би се свикал по този начин, както се свика новото държавно управление “, изясни Дилов-син пред Tribune.bg

От село Мърчаево се засегнаха от думите на Любен Дилов-син, изречени по време на изключителното съвещание на Народното събрание през вчерашния ден, по време на което беше гласувано новото съдружно държавно управление.

„ Когато представяхте желанията си, използвахте нееднократно футболна изразителност - да вземем за пример, че това е „ А - тимът на България “. В момента той по-скоро наподобява на тим „ Ужас “ от село Мърчаево или „ Крила на препоръките “ от село Бяла река “, такова съпоставяне направи депутатът от ГЕРБ-СДС, обръщайки се към Кирил Петков и компания.

Реакцията на кмета на село Мърчаево Гергин Георгиев не закъсня. В профила си във Facebook той пусна ядосан пост и даже предложения Любен Дилов-син да пристигна в селото „ с цел да Ви покажем „ ужаса “, за който по този начин самоуверено говорите “. В обявата си кметът увери, че тимът на Мърчаево е цялостен с почтени и горди българи. Постът е последван от още по-цветни мнения на поданици на селото, които адмирират позицията на Гергин Георгиев и надали не желаят да линчуват Любен Дилов-син.

Ето какво гласи обявата:
„ Уважаеми господин Luben Dilov-junior, във връзка днешното Ви изявление от трибуната на Народното събрание, в което обиждате тима на село Мърчаево, че бил „ Ужас “, желая персонално да Ви поканя да дойдете до село Мърчаево, на което аз съм кмет, с цел да Ви покажем „ ужаса “, за който по този начин самоуверено говорите. Нашето село е едно прелестно място с доста красива природа, може и да нямаме футболен тим, само че Ви убеждавам, че тимът на Мърчаево е цялостен с почтени и горди българи. Ужас е да чуваме такива обиди от депутат на работното му място. Вашият разсъдък и качества могат да бъдат много по-полезни в това  да се ангажирате с подкрепяне на българския спорт и развиване на обитаемоте места в България, вместо това Вие си играете с думите на гърба на естествените български жители.
Чакам Ви, господин Дилов-син! “

„ Изненадан съм от реакцията на почитаемите сънародници от село Мърчаево. В никакъв случай не съм желал да обидя тях или тима им, в случай че имат подобен.  Но аз съм привикнал - заради говорните ми недостатъци - когато не ме схващат, да диря виновността първо у себе си. И по този начин, с изключение на извинения, сервирам и малко пояснение. Цялото ми изявление беше ориентирано към това, че методът, по който беше формирано новото българско държавно управление, наречено от премиера Петков „ А-отборът на България “ не би бил употребен нито от Димитър Пенев, нито от тимове като Скрита Сила, Ужас или Крила на препоръките. Просто по този начин не се събира футболен тим “, акцентира депутатът от ГЕРБ-СДС.

„ Що се отнася до съответното название, към 2007-а година са били регистрирани три тима с името „ Ужас “ - съответно  село Зетьово, община Чирпан; село Мърчаево, София-област и село Присово, област Велико Търново. Това е по регистъра на БФС. Твърде е допустимо и да не съществуват сега. Така че - прецизирам - не съм казвал или пък помислял, че Мърчаево е смут, а че и тим с сходно име не би се свикал по този начин, както се свика новото държавно управление “, безапелационен бе той.

Любен Дилов-син насочи и своите пожелания към кмета на село Мърчаево и неговите поданици: „ Светло Рождество искам на всички поданици на Мърчаево и кмета им, доста здраве, благодат и смях през 2022-а. Ваш, Любо Дилов-син “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР